EN ÇOK KAZANAN 5 LOL OYUNCUSU

En çok kazanan League of Legends oyuncuları



League of Legends oynarak kim ne kadar para kazanmış?

League of Legends’ın en büyük ödül havuzlarına sahip olamadığını biliyoruz. Fakat bu oyuncular için bu bir engel değil!
Dota 2 The International 2019’da 34,3 Milyon Dolar ödül havuzuna sahipken League of Legends oyuncuları özellikle maaşları açısından daha stabil bir sistemle karşı karşıya. Çoğu takım oyunculara verdiği maaşı gizli tutuyor bu yüzden sadece kazanılan ödül parası açısından bu değerlendirmeyi yapabiliyoruz. Gelin bakalım kim League of Legends oynayarak daha fazla kazanmış.

5) Bae “Bengi” Seon-woong: $810,683.00

SK Telecom T1’in eski Orman oyuncusu ve şu an takımın koçu olan Bengi, 3 kere Dünya Şampiyonu olarak SK Telecom T1’dan ayrıldı ve 2017’de Vici Gaming’e gitti. Buradaki oyuna tam olarak uyum sağlayamayan Bengi tekrar SK Telecom T1’a koç olarak döndü. Geçen sene ise SKT T1 ile olan kontratı sona erdi ve emekli oldu. Faker ile birlikte 3 kere Dünya Şampiyonu olmuş olan iki oyuncudan biri Bengi’dir.

4) Bae “Bang” Jun-sik: $910,451

İki kere Dünya Şampiyonu olan Bang, 2014 yılında katıldığı SKT T1 kadrosuyla ulusal ve uluslararası birçok başarıya da imza attı. Şu zamanlarda Kuzey Amerika takımı olan 100 Thieves’de oynayan Bang’in kazancının çoğunu ise MSI şampiyonlukları, Dünya Şampiyonlukları ve Kore şampiyonlukları karşılıyor.

3) Lee “Wolf” Jae-wan: $913,084

Wolf, Worlds 2017’den sonra bu alandaki sıralamaya dahil oldu. SKT T1’in domine ettiği yıllarda en üst düzey destek oyuncularından birisi olarak nitelendirilen Wolf aynı zamanla Bang ile beraber ise en iyi aşağı koridor olarak anılıyordu. Şu günlerde ülkemizde BAU SuperMassive çatısı altında oynayan Wolf’un kazancının çoğu tabi ki SKT T1 döneminden geliyor.

2) Lee “Duke” Ho-seong: $954 646,449

Duke’un çoğu kazancı sezon 6’da SKT T1’e Yaz Mevsimi ve 2016 Dünya Şampiyonluğunu kazanmasına yardım ettiği dönemde geldi. Worlds 2016’dan sonra LPL’e, Invictus Gaming’e giden Duke burada da Worlds 2018’i kazandı ve bu yıl bir kere daha Dünya Şampiyonu olabilmek için yine Worlds’te.

1) Lee “Faker” Sang-hyeok: $1,228,281

  • Oyunun en çok kazanan oyuncusu tabi ki de Faker’dan başkası değil. 1 Milyondan fazla kazancı olan tek oyuncu olan Faker 3 Dünya Şampiyonluğu, MSI şampiyonlukları ve Kore şampiyonlukları ile Dünya’nın en çok kazanan League of Legends oyuncusu. 2018’de SKT T1 çok da iyi değildi fakat bu yıl SKT T1 Worlds 2019’un en büyük favorisi gibi görünüyor

Yorumlar

Popüler Yayınlar