Mark Zuckerberg’in Hayatı Hakkında Şaşırtıcı 10 Bilgi


Mark Zuckerberg’in Hayatı Hakkında Şaşırtıcı 5 Bilgi

1. Lise Yıllarında Müzik Uygulaması Geliştirdi

Mark Zuckerberg, lise yıllarında Synapse Music Player adında bir müzik uygulaması geliştirdi. Yapay zeka algoritması aracılığıyla insanların müzik alışkanlıklarını analiz eden bu uygulamaya AOL ve Microsoft talip oldu. Ancak Zuckerberg, bu dönemde Harvard’a girmeye çalışıyordu. Dolayısıyla teklifi reddetti ve üniversiteye başladı. Üniversite yıllarında da bu uygulama üzerinde çalışmaktan vazgeçti. Spotify’ın atası kabul edebileceğimiz bu uygulamayı birlikte geliştirdiği arkadaşı Adam D’angelo ise Quora’yı kurdu

2. Facebook Yurt Odasında Kuruldu


FaceMash kapatıldıktan sonra Mark Zuckerberg, Şubat 2004’te yurt odasında thefacebook.com’u geliştirdi. Üniversite öğrencilerinin dijital ortamda haberleşmelerini sağlamak amacıyla kurulan bu site daha sonra herkese açık hale getirildi ve başındaki “the” ifadesi kaldırıldı.


3. Mark Zuckerberg Renk Körü


Facebook’un mavi renginde ısrarcı olmasının tek bir nedeni var: Mark bir renk körü. Doğuştan gelen bir durum olan renk körlüğü, Mark Zuckerberg’in en iyi mavi rengini görebilmesine izin veriyor.


4. Dünyanın En Kötü Giyinen Milyarderi Olarak Görünüyor

2011 yılında GQ dergisi Silikon Vadisi’nin en kötü giyinen kişi olarak Mark’ı seçti. Sade ve gösterişsiz giyinen Zuckerberg genelde tişört ve kot ikilisinden şaşmıyor. İş ortamında da rahatlığı ve sadeliği tercih eden Zuckerberg’in “Sabah ne giysem?” diye düşünmek yerine zihin gücünü işine ayırdığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Steve Jobs’ın da sürekli aynı şeyleri giymesinde benzer bir mantık var.

5. Yıllık Maaşı 1 Dolar




Mark Zuckerberg’in yıllık maaşı 1 dolar. Tabii bunda Facebook’un sahibi olmanın verdiği rahatlık yadsınamaz. Ancak işin mali bir boyutu da var. Mark, vergiden kaçmıyor. Hisseleri nedeniyle yüklü bir miktar vergi ödüyor zaten. 1 dolarlık  maaş ve performansa dayalı bir işe sahip olmak onu spesifik vergi yükümlülüklerinden koruyor.


Yorumlar

Popüler Yayınlar