NİKOLA TESLA HAKKINDA 5 BİLGİ!

Nikola Tesla Hakkında 5 İlginç Gerçek

Nikola Tesla , tüm zamanların en üretken mucitlerinden bazıları arasında. Ayrıca, elektromanyetik indüksiyonun öncülerinden ve alternatif elektrik akımı icatına dayalı olarak yapılan gelişmelerden biri olarak kabul edilmektedir. Nikola Tesla hakkındaki bu ilginç gerçeklerle, kendisiyle ve kariyeri, icatları ve kişisel hayatı hakkında daha fazla bilgi edinelim.

1-) Tesla şimşek fırtınası sırasında doğdu. Evet, daha sonra kariyerinde ışıkla deney yapacak olan adam, en karanlık zamanlarda doğdu.

2-) Tesla, 1901’de cep telefonu teknolojisini ve kablosuz internet yolunu düşündü. Herhangi birinin önünde kablosuz olarak mesaj iletimini hayal etmişti.

3-) Tesla bir keresinde Mark Twain’in kakasını yer sarsıcı bir deneyle salladı: Bir keresinde Tesla, Twain’i yüksek frekanslı osilatörünü göstereceği deneylerinden birine tanıklık etmeye davet etti. Mark Twain, sindirim problemleriyle tanınıyordu ve Tesla tarafından osilatörün altındaki platformda durması talimatını verdi. Bir buçuk dakika sonra Twain, tesisleri aramak için platformdan ayrıldı.

4-) Günümüzde hala radyo teknolojisinde kullanılan Tesla bobini icat etti.


5-) Edison’la el sıkışmak: Tesla Edison’a katıldığında, Edison ülkede standart olan DC tabanlı elektrik işlerinin peşindeydi. İkili bir süre birlikte çalıştı ancak sonuçta işlerini ve bilimsel düşüncelerini kapsayan çatışmaları nedeniyle ayrıldı.

Yorumlar

Popüler Yayınlar